Vandrarhem på Öland

På Öland finns det flera vandrarhem på olika ställen, och eftersom ön inte är så stor så når du allt oavsett vilket du väljer. Med ett vandrarhemsboende på Öland som bas så finns det oändliga möjligheter till upptäcktsfärder och utflykter för en barnfamilj! Vid vackert väder så finns en av Sveriges vackraste sandstränder på Böda sand på den norra delen av ön, och skulle det vara mulet så tar ni istället en tripp ner till Långe Jan, fyren på Ölands södra udde. Att ta en promenad i den unika naturen på Alvaret, Ölands bidrag till UNESCOs Världsarvslista, är också en given familjeaktivitet under semestern. Lunch kan man med fördel avnjuta hos Ninnis kroppkaksbod, som erbjuder klassiska öländska kroppkakor. Skulle man istället vara sugen på fika så passa på att besöka det ekologiska lantcafét Eco by StrandNära i Stora Frö.

Ölands djurpark

Ölands djurpark har allt en barnfamilj kan önska sig! Här samsas djurpark, nöjesfält och vattenland om samma entréavgift. Karusellerna på nöjesfälten ingår i inträdesavgiften, liksom dinosarieparken och showerna. På vattenlandet finns det rutschkanor för alla åldrar, från de allra minsta till de modigaste våghalsarna. I djurparken kan du se lejon, tigrar, zebror, ormar och olika sorters apor bland annat.

Ölands choklad

Ölands choklad tillverkar både choklad och glass. Detta säljs på hamncafét i Färjestaden, där du också kan avnjuta en god espresso, eller ett glas vin. Det säljs också italienska delikatesser, som salami från charkuteriet Gombatelli, pecorino och parmesan. Är du mer nyfiken på svenska motsvarigheter så finns det charkuteriet från Ölands Kvalitetsprodukter, och ostar från Ölands köksmejeri och Hagelstads gårdsmejeri.

Solliden

Sollidens slott är den svenska kungafamiljens sommarresidens, men största delen av den omgivande slottsparken är öppen för besök. Det finns en utställning som hör till parken, och den beskriver Sollidens historia och utveckling. För att veta om kungen eller kronprinsessan är hemma på Solliden under ditt besök kan du titta på flaggstången framför slottet – är flaggan hissad är de på plats. För barnen finns det massor att göra i parken – lekplatser, tipspromenad och hemliga kojor!