Skillnaden mellan vandrarhem och pensionat

Vad är det som kännetecknar ett vandrarhem? Och vad är egentligen skillnaden mellan ett vandrarhem och pensionat? Beroende på vad du har för mål med ditt boende kan det ena passa bättre än det andra. För att du ska veta vad som passar dig bäst ger vi en snabb överblick över vad som skiljer de två boendetyperna åt nedan! 

Vandrarhem

På ett vandrarhem behöver man ta med sig egna lakan och handdukar. Ett vandrarhem har vanligtvis ingen restaurang eller frukostservering, och i många fall behöver man vara bekväm med att dela toalett och dusch med andra gäster på vandrarhemmet. Ett vandrarhem passar bra för den som inte behöver ha de lyxigaste faciliteterna, som inte vill ha ett eget boende och som inte ska spendera hela vistelsen på rummet. 

Pensionat

På ett pensionat, eller Bed & Breakfast, brukar sängkläder, handdukar och städning ingå. Här brukar även frukostservering finnas tillgänglig, samt i vissa fall en tillhörande butik eller ett café. Du ska nog inte förvänta dig en gormémiddag, men maten är ofta vällagad och av bra kvalitet. När du bokar ett rum på ett pensionat kan du förvänta dig ett fräsch och bra rum där du kan ha tillgång till egen dusch och toalett. 

Många som reser med barn föredrar pensionat. På så sätt kan barnen få mer plats till leksaker, så som olika gosedjur och lego friends, samt för sin egen packning då du inte behöver ta med egna handdukar och sängkläder. Vilken typ av boende du önskar väljer såklart du själv baserat på vad som passar dig och ditt sällskap!