Prisvärd inredning för ditt vandrarhem

Om du står i begrepp att inreda ett hotell eller vandrarhem så kan det vara värt att fundera över hur du får till en snygg men ändå prisvärd inredning. Eftersom du antagligen behöver flera likadana av alla möbler så finns det volymfördelar att hämta om du spelar dina kort rätt.

Inredningen i ett rum behöver inte vara speciellt märkvärdig, men det måste finnas en säng, ett sängbord, något slags stol och en garderob. Ofta finns det även någon form av skrivbord. Om det finns plats är det trevligt med en eller ett par fåtöljer och ett litet bord bredvid. Komplettera med lampor – sänglampa, takbelysning, lampa på skrivbordet och en läslampa vid fåtöljerna.

Sängen – den viktigaste möbeln

I alla hotell- och vandrarhemsrum är sängen den absolut viktigaste möbeln. Här ska du satsa på bra kvalitet, både för att ge dina gäster en god natts sömn och för att du ska kunna få ut en lång livslängd av sängen.

Våningssängar är ett bra sätt att optimera antalet bäddar i förhållande till golvytan. Det är en vanlig lösning i sovsalar på vandrarhem, och även i familjerum på både hotell och vandrarhem. Familjesängar är en våningssängslösning med en bredare säng som underslaf.

Pryd väggarna

Det som först möter ögat när man kommer in i ett hotellrum är det som sitter på väggarna. Därför är det viktigt att skaffa tavlor som matchar den stil man har valt på övrig inredning, och som dessutom är trevliga att se på. Inramade planscher finns att hitta på exempelvis artiks.se, och då kan man välja motiv som är i samma serie men inte exakt likadana för att ge ett mer varierat intryck där alla rum inte är exakt likadana.

Badrum

Badrumsinredning kräver oftast inte så mycket tankemöda, men kan ändå göra stor skillnad för hur en hotellvistelse uppfattas av gästerna. Ett handfat och en toalett måste finnas, samt en dusch eller ett badkar. En dusch tar mindre plats än ett badkar, och en takdusch kombinerat med en handdusch känns lyxigare än bara en handdusch. En del gäster ber specifikt om badkar, och ser möjligheten till ett långt, varmt bad som den ultimata lyxen.