Låt sommaren fortsätta med utflykter

Den ljuvliga semestern med lata dagar i solen är på väg att ta slut för de flesta av oss nu. Men det behöver inte betyda att sommaren är till ända. Nu stundar den fantastiska sensommaren och sen kommer hösten med sina vackra färger och klara luft.

För många är avslutningen på semestern också en ny början. För barnen är det ny termin i skolan eller på förskolan, och för oss som yrkesarbetar är det också något slags ny termin som drar igång när alla är tillbaka efter semestern. Nystarter är härligt, och kanske finns det plats för en ny vana som ger lite guldkant på tillvaron.

Smit iväg och ta med dig jobbet

Ett perfekt sätt att mota undan vardagstristessen en stund till är att åka iväg till ett nytt ställe men ändå jobba. Om du har möjlighet att arbeta på distans är det här en perfekt lösning. Du jobbar på dagarna, och kan få nya upplevelser och intryck på kvällarna. Tänk dig att vakna i en härlig hotellsäng, och njuta av en hotellfrukost innan du sätter dig med arbetet. Lyxkant på vardagen, verkligen.

Behöver du ha möten är det inget problem, med www.convendum.se kan du få hjälp med möteslokal, och med videomöten om du behöver det.

Gör dagsutflykter

Men det behöver ju faktiskt inte vara en speciellt lång resa för att det ska kännas som äventyr eller semester. Att göra dagsutflykter är ett bra sätt att förlänga känslan av ledighet. Packa väskan med lite färdkost, och sätt dig i bilen eller ta tåget.

Att göra dagsutflykter i närområdet är något vi alla missar alltför ofta. Den allra enklaste dagsturen är att ta på sig turistglasögonen och leka turist i din egen stad. Låtsas att det är första gången du besöker staden, och gå på alla turistattraktioner du hinner. Självklart äter du lunch på restaurang, och dricker kaffe på ett fik.

Ta cykeln och upptäck ditt närområde

Tag med familjen på cykelutflykt i ert närområde. Förbered en runda som tar er förbi ställen som ni inte har besökt tidigare, men som kan bjuda på upplevelser. Packa matsäck och kläder för vädret. Glöm inte regnkläder.

Har du mindre barn brukar en picknick vara en uppskattad utflykt, och då behöver inte själva cykelturen vara speciellt lång.