Dagen i skidbacken – natten på vandrarhem

Vintersäsong och utförsåkning. Stuga eller hotell? För många är det valet återkommande år från år och inte alldeles enkelt, man vill hålla kostnaderna nere genom självhushåll men vill gärna ha lite service efter en lång och härlig men tröttande dag i backen.

Alternativet som blir alltmer populärt är att tillbringa skidsemestern boende på vandrarhem. Här har du möjlighet att välja hur mycket du vill sköta själv inom de ramar som vandrarhemmet sätter. Du kan välja att äta din egen frukost – eller beställa tillsammans med ditt rum. Du gör din matsäck i det gemensamma köket och tar med i ryggsäcken. Och på kvällen kan du välja att laga egen middag i gästköket – eller äta i matsalen tillsammans med andra gäster, som också vill slippa laga mat efter att ha varit ute hela dagen. Priserna är rimliga. Vandrarhem är inte lyx; det är ett bekvämt och trivsamt boende men lite mer på basnivå än ett högfjällshotell.

På vandrarhemmet kan du bo i enkel- eller dubbelrum, och på många ställen finns också möjlighet att bo en hel familj i samma rum. Du kan själv ta med lakan eller sovsäck, eller du kan hyra sänglinne på vandrarhemmet. Det finns dusch och toa på varje rum. Dessutom finns förstås en stor och härlig bastu.

Om du kommer resande med buss och inte har tillgång till bil, hjälper många vandrarhem till med transport till och från skidbackarna. Och har du egen bil, finns det naturligtvis bra parkeringsplats att tillgå.

Vandrarhemmet ger dig ett alternativ som är både enkelt och bekvämt, ombonat och välkomnande, service som du kan ha råd med – och framför allt en möjlighet att bestämma själv vilken nivå du vill ligga på. Fjällsemester ger en härlig påfyllning av energi, och vandrarhemmen vill vara med och göra det till en möjlighet för så många som möjligt.