Cykelsemester i Sverige

Det ser ut som att det blir staycation får många i år igen och det mår miljön desto bättre av så vi är all for it. Om du hade en Sverigesemester förra året är det stor chans att du insåg vilket vackert land vi lever i och att det finns så mycket att upptäcka på hemmaplan att det aldrig blir nödvändigt att göra en annan utlandssemester.

Varför inte strunta i Medelhavet och hoppa på cykeln istället? Upptäck Sveriges många cykelleder. Allra populärast är Kattegattleden, Sydostleden, Åsnen runt, S:t Olavsleden och Kustlinjen. Med Kustlinjen får man utforska Stockholms skärgård på två hjul. Leden sträcker sig från Öregrund i norr till Västervik i söder med tusentals öar och oförglömliga naturupplevelser.

De som föredrar skog bör testa på den 27 mil långa Sydostleden som är uppdelad i sju etapper i södra Sverige. Njut av de småländska skogarna i norr och fortsätt ner längs kusten i söder för att få både skog och hav. Om det är dags för en ny cykelhjälm så kan vi tipsa om webbutiken Elcykelvaruhuset. De har dessutom rea på elcyklar just nu som man kan kika på. 

Kattegattleden utnämdes faktiskt till Årets cykelled i Europa 2018. Denna slående cykelled är 395 km lång som går genom Halland och är uppdelad i åtta etapper. Det finns många spännande platser att besöka under resans gång och allt man behöver för att skapa en helt oslagbar cykelsemester. Det är väl ingen som bryr sig om Mallorca längre när man kan få allt detta på hemmaplan?