City break och vandrarhem

Nästa gång du tänker dig en kortsemester i en stad någonstans – hur skulle det vara att bo på ett trevligt, personligt och lite billigare hotell, där du har möjlighet att påverka hur mycket ditt boende ska kosta? Vandrarhem finns i nästan varje stad i Sverige, och det kan erbjuda dig allt du önskar.

På vandrarhemmet kan du välja mellan enkelrum och dubbelrum, på en del håll fortfarande också lite större rum än så, för en familj eller ett kompisgäng. Du väljer om du vill köpa frukost där eller laga till den själv i det välutrustade gästköket. Du kan hyra sänglinne, om du vill – eller så du kan ta med dig egna lakan eller sovsäck. Och, det finns förstås gott om tips att få på saker du kan göra. Det kan till och med finnas folk där att göra en del av de där sakerna med, om du har lust att hitta nya vänner. Valfrihet vad gäller det mesta alltså, och, som sagt, du avgör själv vilken nivå du lägger dig på.

Många större städer har ett helt litet utbud av vandrarhem dessutom – mitt i centrum och nära till allt, eller lite utanför. Läget påverkar ofta priset. Men oavsett det är det oftast väldigt populära ställen, så det gäller att boka i tid, om du har speciella önskemål om var och hur du vill bo. De flesta vandrarhem är numera tillgängliga också för rullstolsbundna gäster, men eftersom såväl båtar som äldre hus ibland görs om till vandrarhem är det viktigt att du kontrollerar detta, om du har behov av det.

Det var länge sedan vandrarhemmen bestod av bara en sovsal i en gammal skola ute på landet. Nu är det en självklar del av stadens utbud av hotell, så testa det nästa gång du tänker ge dej själv en kortsemester i en storstad!