Att göra konferensen lite roligare

Har du fått i uppdrag av chefen att komma på roliga saker att göra under nästa konferens? Oavsett varför, och var, ni ska åka på er konferens kommer du här att få tips på hur du går tillväga för att göra den lite roligare. Och det inte bara i pauserna, eller att efter själva arbetskonferensen är slut. 

Sitt utomhus

Om omgivningen och vädret tillåter så är det jättebra att sitta utomhus och arbeta. Då får ni frisk luft samtidigt som ni arbetar. Detta är väldigt mycket härligare än att sitta inne i en lokal hela dagen! När det är dags att gå in igen och ni vistas ute i skogen eller snårig natur är det viktigt att alla kollar efter fästingar på kroppen. Om man hittar en fästing kan man testa borrelia med blodprov för att vara på den säkra sidan.

Gruppdiskussioner

Istället för att en hel grupp ska sitta och lyssna på en person är det bättre att ha gruppdiskussioner, det antingen med hela gruppen eller i smågrupper. Det ger mer givande samtal och ofta bättre flöden. Faktum är att det i 9 av 10 fall kommer både fler och bättre förslag på idéer, lösningar och arbetssätt om deltagarna själva får komma på dem och diskutera dem med andra i mindre grupper. 

Ge belöning

Efter att konferensen är slut för dagen kan du planera in något roligt. Det kan exempelvis vara att deltagarna får hänga i spat, att ni ska träna eller yoga tillsammans, eller att ni har bokat in en middag på kvällen som ni alla sent ska glömma. Alla behöver ha en morot ibland för att klara av tuffa och långa dagar – så lyxa till och ha roligt på konferensen oavsett var ni är och vad ni gör.